آلبوم حماسه داد

آلبوم حماسه داد

حماسه داد آلبومی از مسعود ارزان‌لو و با اجرای گروه «رامشگران نوروز» است که از حال و هوایی حماسی و پهلوانی برخوردار می‌باشد. این آلبوم در سه بخش رزم و بزم (شامل ۴ قطعه)، گفتار، چامه و سرود (شامل ۳ قطعه) و بزم و رزم (شامل ۵ قطعه) تولید شده‌است.

آلبوم حماسه داد روایت پهلوان نوازی و آیین پهلوانی در جهان اسطوره شناسی ایرانی است. آهنگساز و سرپرست گروه مسعود ارزانلو است. ضبط، میکس و مسترینگ اثر بر عهده پویا پایور بوده است. همچنین مجید کاشانی نیز به عنوان طراح گرافیک و مدیر هنری در تهیه این آلبوم همکاری کرده است.

از نوازندگان آلبوم حماسه داد می‌توان به مسعود ارزانلو، افشین صائب‌نژاد، پوریا سیحون و پیمان فیاض نوازنده تنبور و پوریا هومان نوازنده سازهای کوبه ای (دف، دایره و بندیر) اشاره کرد. این اثر به مدیرتولیدی سهیلا عبادی‌فر تهیه شده و عکاس آن هدی عربشاهی است.

پیرامون آلبوم حماسه داد

آلبوم حماسه داد با اجرای «رامشگران نوروز» به سرپرستی و آهنگسازی مسعود ارزانلو تهیه و تنظیم شد. حال و هوای پهلوانی در این آلبوم بسیار زیاد است و شکوه و عظمت آن بسیار است. پیمان فیاض، یکی از تنبورنوازان این گروه به‌نام تنبور، مقاله‌ای با عنوان «تنبور از سرای پهلوان تا خلوت درویش» به‌نگارش درآورد که در شرح این آلبوم بسیار مناسب است.

در شاهنامه سازهای زیادی وجود دارد؛ بربط، رود، ‌چنگ، نای، رباب و سازهایی دیگر. این سازها در جای‌جای شاهنامه نام ‌برده می‌شوند و توسط بسیاری از شخصیت‌ها نواخته می‌شوند. اما آنچه جلب‌توجه می‌کند این است که ساز «تنبور» فقط در دو داستان وجود دارد: هفت‌خان رستم و هفت‌خوان اسفندیار. درواقع تنبور را فقط بزرگ‌ترین پهلوانان تاریخ حماسی ایران می‌نوازند و بس: رستم و اسفندیار.

پرسش این است که چرا برخلاف سایر سازها که توسط طبقه‌ی رامشگران نواخته می‌شوند، تنبور اما تنها توسط رستم و اسفندیار نواخته می‌شود؟ پاسخ چنین است: تنبور یک ساز «پهلوان‌نواز» است و نباید مانند سایر سازها در دستان هر شخصی باشد. آلبوم حماسه داد قطعاتی دارد که سرشار از همین احساس پهلوانی است. قطعه‌ای نیز پیرامون آزادوار چنگی وجود دارد. این آلبوم هم اکنون در پلتفرم‌های موسیقی معتبر بین المللی قابل دسترس است.