افشین صائبنژاد
افشین صائبنژاد هنرمند اهل تهران، نوازنده ساز تنبور متولد ۱۳۶۲ است که در زمینه ساخت تنبور و سازهای زهی زخمهای فعالیت میکند. این سازنده نوآور و صاحب سبک، ساز تنبور را با مهر صائب میسازد که از نظر تن صدا برای گروهنوازی و اجرا بسیار با کیفیت است.
صائبنژاد در زمینه نتنویسی نیز تبحر بسیاری دارد. از جمله آثار او در زمینه نتنویسی میتوان به کتاب آرام جان اشاره کرد که قطعاتی از مسعود ارزانلو را در قالب نت در اختیار هنرجویان قرار دادهاست. در کتاب تهرزهای باستانی تنبور نیز همراه با حیدر کاکی به نتنویسی پرداخت. در زمینه نوازندگی نیز بیشتر با گروه بانگ نوروز فعالیت دارد و در آلبوم حماسه داد نیز به تنبورنوازی پرداخت.
پیرامون افشین صائبنژاد
صائبنژاد در سنین نوجوانی در خانقاه پیربسطام در خیابان دولت با ساز تنبور آشنا شد. در آن زمان او به نواختن ساز دف در خانقاه میپرداخت و آنجا بود که صدای ساز تنبور او را مسحور خود ساخت. دفنوازی را نیز در همان خانقاه آموخت و توانایی خود را بهبود بخشید. در ادامه کوشید تا بهصورت حرفهای و آکادمیک نیز با این ساز آشنا شود. پس از شنیدن یک پیام تبلیغی از رادیو پیام پیرامون کارگاه آموزشی فرهاد عندلیبی در فرهنگسرای شفق فرصت را غنیمت شمرد و آموزش تخصصی دف را در دستور کار قرار داد.
در عین حال عشق و علاقه به تنبور نیز همراه او بود. اساتید بزرگ و بهنامی خانقاه پیربسطام حضور داشتند و زمینه آشنایی افشین صائبنژاد با این بزرگان فراهم شد. برای نمونه با درویش امیر حیاتی نیز آشنا شد و این بیشتر او را مشتاق ساز تنبور ساخت. اما بیش از همه شیفته نوازندگی داود عزیزی از شاگران گلنظر عزیزی، بود هرچند که فرصت چندانی برای همکاری با او پیدا نکرد.
افشین صائبنژاد یادگیری تنبور را با آبرادات کاکاوند، بردار رامین کاکاوند شروع کرد. پس از آن زیرنظر حیدر کاکی به آموزش ادامه داد و با مکتب تنبور دالاهو و گوران آشنا شد. او از نخستین شاگران حیدر کاکی در تهران بود و این فرصت خوبی را جهت یادگیری تنبورنوازی به شیوه اصیل برای او فراهم کرد. همچنین مقامها و کلامها را نزد علیاکبر مرادی آموخت. ساخت تنبور را نیز زیر نظر حمیدرضا فلاحی آغاز کرد و بهصورت حرفهای آن را ادامه داد.
پایان سخن
در مورد افشین صائبنژاد میتوان گفت او هنرمندی توانمند است که زندگی خود را وقف ساخت و آموزش تنبور کردهاست. یکی از هنرمندان نسل نوی تنبور که هم از منظر فنی و هم از منظر اخلاقی شایسته احترام است. باید با او همنشین و همکلام شوید تا بیشتر با منش، تواضع و یکرنگیاش آشنا شوید. بهعنوان یک پژوهگشر ساز تنبور، مصاحبت با او برای من، تجربهای شیرین و بهبادماندی بود.
تنبورنوازان | 18 مهر 03