سلمان حسینی
سلمان حسینی نوازنده تنبور است که در سال ۱۳۵۹ شهرستان صحنه است و یادگیری تنبور را از کودکی نزد پدربزرگش قدمیار حسینی آغاز کرد. او از سن ۱۲ سالگی نزد استاد شهرام مرادی سه تار آموخت. سال ۸۳ با ساز تخصصی سه تار وارد دانشگاه موسیقی شد. همچنین زیر نظر اساتیدی چون مسعود شعاری، مصطفی کمال پورتراب، امیراشرف آریانپور، دکتر محمد سریر و استاد دهلوی هنر آموخت.
پیر سلمان حسینی در سال ۱۳۸۴ گروه چریکه را تاسیس کرد و به کنسرتی در تالار اندیشه اجرا کرد. در برنامههای تلویزیونی فعالیتهای خوبی در عرصه هنر انجام داد و در زمره نوازدنگان نسل نوی تنبور قرار گرفت. او با سبک صحنه مانند سید آرمان دکهای توانست نام قدمیار حسینی را زنده نگاه دارد. او یکی از نوازندگانی است که در گروه نسل خلیل نیز به زیبایی هنرنمایی کرد.
سبک تنبور نوازی سلمان حسینی
سلمان شیوه تنبورنوازی را از پدربزرگش سید قدمیار حسینی آموخت بنابراین سبک تنبور او حالوهوای باستانی دارد. اگر چه او به عنوان یکی از تنبورنوازان نسل نوی تنبور کوشید تا با دانش روز موسیقی همگام شود. با این وجود اعتقاد اصلی سلمان به آموزش تنبور به شیوه گوشی است. او با احاطه بر نتنویسی همچنان میراثدار شیوه کهن آموزش تنبور است و به سبک قدیم بسیار پایبند است.
نمیتوان تاثیرات سید قدمیار بر او را نادیده انگاشت. سید قدمیار حسینی کلامخوان، نوازنده و مقامدان پیشکسوت ساز تنبور بود که به سال ۱۲۷۲ در بکتر سفلی دنیا آمد و در سال ۱۳۹۳ چشم از جهان فرو بست. او بیش از ۱۲۰ سال زندگی کرد و به همین دلیل از او با نام «پیر تنبور» یاد میشد. سید قدمیار حسینی شاگردان بسیاری را در زمینهٔ نوازندگی تنبور پرورش داد. از جمله شاگران او میتوان به چون کیخسرو پورناظری و علی اکبر مرادی اشاره کرد.
تنبورنوازان | 08 اسفند 02