شکرعلی آزادی
شکرعلی آزادی متولد ۱۳۳۷ روستای جیحون آباد شهرستان صحنه، نوازده پیشکسوت ساز تنبور است که سابقه بازیگری و تئاتر نیز در کارنامه دارد. او از نوجوانی به فراگیری ساز تنبور زیر نظر اساتید مطرح این ساز پرداخت. از اساتید او میتوان به امرالله شاه ابراهیمی، کیخسرو پورناظری، سید خلیل عالینژاد، عبدالرضا رهنما و سید فرامرز رعنایی اشاره کرد. این فرصت گرانبهایی بود که شاید نسیب کمتر فردی شدهباشد.
آزادی در سال ۱۳۶۷ عضو گروه تنبور شمس به سرپرستی کیخسرو پورناظری درآمد. پس از آن در گروه تنبور باباطاهر به سرپرستی سید خلیل عالی نژاد عضو شد. در این نوشتار کوشش بر آن است تا این هنرمند توانمند به علاقهمندان ساز تنبور معرفی شود.
پیرامون شکرعلی آزادی
شکرعلی آزادی افزون بر نوازندگی و آموزش تنبور، در زمینه ساخت تنبور نیز فعالیت دارد. ساخت ساز تنبور را در کارگاه شیدا زیر نظر سید خلیل عالی نژاد و عبدالرضا رهنما آموزش دید. کارگاه ساز او با نام و مهر «میلاد» در شهر صحنه فعال است.
از دیگر فعالیت های استاد آزادی حضور در عرصه بازیگری و تئاتر است. او در فیلم سینمایی بشیر، ساخته احمد رمضان زاده در سال ۱۳۷۳ نقشآفرینی کرد.
این فیلم براساس داستان کوتاهی از مسعود جعفری جوزانی در تلویزیون مرکز بندرعباس تولید شد. فیلم در مورد نوجوانی در جنوب کشور است که به کار قاچاق سیگار مشغول است. او ناگهان با دیدن غریبهای (استاد شکرعلی آزادی) و شنیدن سخنان و هنر تنبور نوازی او تغییر در افکار و احوال وی رخ میدهد و به نواختن تنبور روی می آورد و …
پایان سخن
شکرعلی آزادی یکی از تنبورنوازانی است که تجارب منحصربهفردی در زمینه این ساز دارد. او هم زیر نظر بزرگترین اساتید تنبور زمان خود از سیدخلیل و کیخسرو پورناظری تا امرالله شاهابراهیمی آموزش دید. هم در مشهورترین و نوستالژیکترین گروههای تنبور یعنی گروه شمس و باباطاهر عضویت داشت. همچنین با حضور در فیلم بشیر یادگاری جالبتوجه از ساز تنبور در سینمای بسیار بسته ایران برجای گذاشت.
تنبورنوازان , سازندگان تنبور | 08 مهر 03