نوشین عقیقی

نوشین عقیقی

نوشین عقیقی آهنگ‌ساز، نویسنده، پژوهشگر و نوازنده تنبور است که در سال ۱۳۳۴ در شهر کرمانشاه و در خانواده‌ای هنر دوست دیده به جهان گشود. او آلبوم‌ها و کتاب‌های خوبی در زمینه تنبونوازی ارائه کرده است.

زندگی‌نامه نوشین عقیقی

پدرش شادروان همایون عقیقی کرمانشاهی از شاعران پر آوازه سرزمین پر افتخار ایران و دیار هنر پرور کرمانشاه است. نوشین در سایه مهر وی پرورش و با هنر و شعر و موسیقی مانوس شد. نوشین از ۱۴ سالگی با ذوق و سلیقه و توانایی حیرت انگیز قدم به دنیای موسیقی گذارد. در آغاز نزد استاد البرز موسیقی را با ردیف آواز شروع و دوره‌های سولفژو نت خوانی را پشت سر گذاشت.

پس از آن به مدت ۱ سال نزد استاد داریوش همایون بر روی ساز سه‌تار کار کرد و سه سال نیز نزد استاد صدیق تعریف دف نوازی کرد. گذر ایام و ممارست شیرین او را به بالاترین توفیقات هنری رساند و سرانجام به استاد دف نوازی شهرت یافت استاد در چندین کشور خارجی کنسرت هایی را برگذار و هنر خویش را به علاقه مندان موسیقی ایران عرضه کرد. نوشین عقیقی اینک در کسوت استادی رسالت خطیر تعلیم موسیقی به علاقمندان موسیقی را بر دوش دارد تا جویندگان علم از چشمه معرفت آن استاد شهیر بهره جسته و به منزل مقصود رهنمون شوند. او استاد دف و تنبور است.

آلبوم‌ها و آثار نوشین عقیقی

دو کتاب ارزشمند از نوشین عقیقی عبارتند از:

  • کتاب سماع باران: شیوه‌ای برای تنبور نوازی
  • کتاب دستان حقانی: شیوه‌ای برای تنبور نوازی
  • کتاب سی‌پاره: سی قطعه برای دف

کتاب «سماع باران» شیوه‌ای برای تنبور نوازی تالیف نوشین عقیقی منتشر و طی مراسمی در خانه موسیقی رونمایی شد. نوشین عقیقی با تشکیل گروه موسیقی یاوران از سال ۱۳۷۵ و برگزاری کنسرت‌های متعدد در داخل و خارج از کشور فعالیت موسیقی خود را ادامه داد. کتاب «سی‌پاره: سی قطعه برای دف» و «دستان حقانی» برای تنبور از دیگر تالیفات او است. آلبوم‌های «یاد باران»، «بوی باران» و «بداهه‌نوازی دف» از آلبوم‌های مستقل او است.