آهنگ پروانه

آهنگ پروانه (نت تنبور)

آهنگ پروانه قطعه‌ای زیبا در ساز تنبور است که استاد سید محمد ذوالنوری به زیبایی آن را نت‌نویسی کرد و در اختیار هنرجویان قرار داد. این آهنگ بیشتر با نت‌های میان‌دسته قابل اجرا است بنابراین برای هنرجویان تازه‌کار مناسب است. همچنین نت شاهد در این آهنگ نت فا (FA) است و چالش اصلی حرکت از نت دوی پایین‌دسته به نت فا می‌باشد. این حرکت دست چپ هنرجویان تازه‌کار را بسیار خوب به پویایی وادار می‌سازد.

نت تنبور آهنگ پروانه

این آهنگ بدون کلام، کوتاه و در عین حال بسیار زیبا و تاثیرگذار است. هنرجو برای نواختن این آهنگ باید از نت‌های دو، می، فا، سل و دوی اکتاو استفاده کند. نت اصلی در اجرای این آهنگ نت فا می‌باشد. همچنین هنرجو باید با مضراب‌های راست و چپ آشنا باشد اما نیازی به دیگر تکنیک‌های دست چپ نیست. البته می‌توان با اشاره یا گاهی تکیه به زیبایی نواختن آهنگ نیز کمک کرد اما همان مضراب راست و چپ پیاپی نیز کافی است.

نت تنبور آهنگ پروانه

نت تنبور آهنگ پروانه برای میان‌دسته

پروانه در میان هنرمندان و نویسنده‌های ایرانی همیشه نماد مهر، دوستی، جانسپاری و از خودگذشتی است. بسیاری از اشعار فارسی اشاره دارد که پروانه به‌قدری دور شمع می‌گردد تا بسوزد و جانش را پای معشوق بدهد. در ادبیات فارسی، پروانه با سوختن خود و فدا کردن جان شیرینش، ارزش و منزلت عشق را نشان می‌دهد.

در این آهنگ نیز نشانی از پرواز و پر زدن شاپرک به‌خوبی در فراز و فرودها قابل لمس است. هر گوشه از این آهنگ نوایی دلنواز دارد و بسیار زیبا پر می‌کشد و بالا می‌رود و گاه فرود می‌آید. با هر مضراب راست و چپ تنبور این بالا و پایین به زیبایی این پرواز عاشقانه به‌گوش می‌رسد. شاید تنها دشواری برای تنبورنوازان و هنرجویان دوره مقدماتی حرکت از فا به سوی دوی اکتاو و دوباره برگشت به نت فا باشد. بنابراین آهنگ پروانه می‌تواند تمرین خوبی برای هنرجویان و چالش مهارت‌های آنها باشد.