تمنای وصال

تمنای وصال

تمنای وصال آهنگی خاطره‌انگیز است که نت موسیقی آن با ساز تنبور در میزان ساده دو چهارم بوسیله استاد محمد ذوالنوری تنظیم گردید. این آهنگ در دهه شصت با صدای عبدالحسین مختاباد عبدالحسین مختاباد پخش شد. بسیاری هنوز این آهنگ را با یاد خاطرات دور گوش می‌دهند. تنظیم و اجرای این آهنگ با ساز تنبور در این نوشتار در اختیار هنرجویان قرار گرفته‌شده‌است.

نت تنبور تمنای وصال

نت تنبور تمنای وصال در میزان ساده دو ضربی تنظیم گردید. در واقع در هر میزان باید دو نت سیاه نواخته‌شود یا چهار نت چنگ اجرا شود. هنرجویان در نت زیر دقت کنند در میزان نخست دو نت چنگ و چهار نت دو لاچنگ وجود دارد که ارزش زمانی دو نت سیاه را دارند. در گام موسیقی نیز نت‌های La، Si و Re بمل هستند بنابراین پرده‌های ۸ ، ۱۰ و ۱۳ باید نواخته‌شوند. دیگر پرده‌ها نیز بکار اجرا می‌شوند و خبری از دیز هم نیست.

نت تنبور تمنای وصال

نت تنبور تمنای وصال در میزان ساده

متن ترانه تمـنای وصال

تا کی به تمنای وصال تو یگانه…
اشکم شود از هر مژه چون سیل روانه؟
خواهد به سرآید غم هجران تو یا نه؟!
ای تیرِ غمت را دلِ عشاق نشانه…

جمعی به تو مشغول و تو غایب ز میانه!
بلبل به چمن؛ زان گل رخسار نشان دید…
پروانه در آتش شد و اسرارِ عیان دید!
عارف؛ صفتِ وصف تو در پیر و جوان دید

یعنی همه جا؛ عکس رخ یار توان دید…
دیوانه نی ام؛ من که روم خانه به خانه!
هر در که زنم…
صاحبِ آن خانه تویی تو!

هرجا که روم…
پرتو کاشانه تویی تو
در میکده و دیر؛ که جانانه تویی تو!
مقصود من از کعبه و بتخانه تویی… تو!
مقصود تویی؛ کعبه و بتخانه بهانه…

شعر تمنای وصال از شیخ بهایی است و تنظیم و آهنگسازی بسیار زیبایی دارد. نت این آهنگ با تنبور بوسیله استاد ذوالنوری تنظیم شد و در کتاب آموزش تنبور برای مقدماتی و متوسط ارائه گردید. در این نوشتار نیز از الگوی استاد ذوالنوری استفاده شد تا هنرجویان بتوانند از آن استفاده نمایند.