پریشان

پریشان

پریشان (مرا نه سر نه سامان آفریدند) ترانه‌ای براساس دوبیتی‌های باباطاهر است که بوسیله سید خلیل عالی‌نژاد با ساز تنبور اجرا شد.  این اثر از سید خلیل در هیچ یک از آلبوم‌های او موجود نیست و به‌صورت خصوصی اجرا گردید. در پایگاه تنبور ایران، این آهنگ در کنار برخی دیگر از ترانه‌های او، در آلبوم «یادگار خلیل» گردهم آمدند.

متن آهنگ پریشان

این آهنگ براساس دوبیتی‌هایی از باباطاهر انتخاب و اجرا شد.

مرا نه سر نه سامان آفریدند ♪♬♫♪ پریشانم پریشان آفریدند

پریشان خاطران رفتند در خاک ♪♬♫♪ مرا از خاک ایشان آفریدند

می‌دانم دلم دیوانه کیست ♪♬♫♪ کجا آواره و در خانه کیست

نمی‌دونم دل سرگشته مو ♪♬♫♪ اسیر نرگس مستانه کیست

درخت غم به جانم کرده ریشه ♪♬♫♪ به درگاه خدا نالم همیشه

رفیقان قدر یکدیگر بدانید ♪♬♫♪ اجل سنگست و آدم مثل شیشه

یکی برزیگرک نالان درین دشت ♪♬♫♪ به خون دیدگان آلاله می‌کشت

همی‌کشت و همی‌گفت ای دریغا ♪♬♫♪ بباید کشت و هشت و رفت ازین دشت

آلبوم یادگار خلیل

یادگار خلیل مجموعه آثار پراکنده باقی‌مانده از سید خلیل است که در قالب یک آلبوم گردهم آمدند. سید خلیل عالی‌نژاد یکی از بزرگترین اساتید تنبور است که در سال ۱۳۳۶ در صحنه کرمانشاه متولد شد و خیلی زود در سال ۱۳۸۰ در کشور سوئد درگذشت.  خلیل عالی نژاد در گروه «شمس» به سرپرستی کیخسرو پورناظری حضور داشت و نوازندگی در آلبوم «صدای سخن عشق» با صدای شهرام ناظری نیز از جمله آثار ماندگار او به شمار می رود؛ آلبوم های آیین مستان، ثنای علی، شکرانه و آهنگ پریشان  از جمله آثار او هستند.

این آهنگساز و نوازنده در دهه ۷۰ گروه «باباطاهر» را تشکیل داد و حاصل آن چندین اجرا به همراه این گروه به همراه آلبوم‌هایی به خوانندگی عالی نژاد بود. آلبوم‌های آیین مستان، ثنای علی(ع)، شکرانه ققنوس از جمله دیگر آثار ماندگار او در عرصه موسیقی ایرانی و مقامی هستند. پریشان یکی دیگر از آهنگ‌های ماندگار سید خلیل است.

سید خلیل از کودکی با نظارت مادرش فراگیری ساز تنبور را نزد امرالله شاه ابراهیمی و درویش امیر حیاتی آغاز کرد. سپس برای فراگیری علمی موسیقی در دانشگاه تهران در رشته موسیقی ادامه تحصیل داد. در همین دوران با کیخسرو پورناظری آشنا شد و در محضر وی به فراگیری تار و سه تار و تکمیل تنبور پرداخت.