کتاب نوای دالاهو

کتاب نوای دالاهو

کتاب نوای دالاهو عنوان کتابی برای آموزش تنبور است که فرامرز امیریان در سال ۱۳۸۳ نگاشت و توسط انتشارات چشمه دانش و هنر کرمانشاه منتشر کرد. این کتاب در قطع رحلی در ۱۲۲ صفحه با شمارگان پنج هزار نسخه به چاپ رسید. روش این کتاب برای تنبورنوازی نه براساس نُت بلکه برگرفته از روش گوشی و سینه به سینه است.

امیریان متولد ۱۳۴۹ در شهر سرپل ذهاب است. آشنایی و علاقه او به نوازندگی از دوران کودکی آغاز شده و تشویق خانواده اش سبب پیشرفت و استمرار وی در این هنر بود. امیریان کوشید موسیقی باستانی تنبور را با زبانی نو آموزش دهد و به هنرجویان بشناساند.

امیریان هنر حرفه ای خود را از سال ۱۳۶۸ با صدا و سیمای مرکز کرمانشاه و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پی گرفت/وی موفق به انتشار آلبومی با همکاری هوشنگ امیریان و مجتبی بهرامی شد. همچنین در جشنواره‌ها جوایز متعددی از آن خود کرد. در این مطلب اشاره‌ای به کتاب نوای دالاهو خواهد شد.

درباره کتاب نوای دالاهو

شهرستان دالاهو از توابع استان کرمانشاه ایران است. این شهرستان دالاهو که در ۹۹ کیلومتری کرمانشاه قرار دارد. آخرین شهرستانی است که در پایان برنامه سوم به سایر شهرستان‌های ایران اضافه شد. از ویژگی‌های این شهر ساز تنبور است که با تاروپود مردمان آن پیوند دارد و نمی‌توان تنبور را از این شهر جدا دانست. البته با توجه به دوری از گوران و صحنه، مقام‌های تنبور در این شهر تفاوت‌هایی دارد.

فرامرز امیریان کوشید در این کتاب مقام‌ها و نواهای تنبور را به روایت دالاهو گردآوری کند که بسیار موفق بود. این کتاب را می‌توانید در کنار کتاب آموزش تنبور یاشار بهنود مطالعه کنید تا با دو شیوه از اندیشه آشنا شوید. همچنین مطالعه این کتاب در کنار کتاب صد درس نوشته علی‌اکبر مرادی و کتاب ته‌رزهای باستانی تنبور نوشته حیدر کاکی بسیار خوب است. هنر آموزان در کتاب نوای دالاهو با فضای عرفانی تنبور مانوس خواهند شد.